Pinnarallisäännöt

1. Joukkueen koko

Joukkueen koko on 1-5 henkeä. Ralliin osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Joukkueen ulkopuolisten avustajien ja kuskien käyttö on kielletty.

2. Ilmoittautuminen

Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueensa ralliin viimeistään rallia edeltävänä päivänä. Ilmoittautuminen tehdään verkkosivujen keskustelupalstalle. Joukkueen kokoonpano saa vielä ilmoittautumisen jälkeen muuttua.

3. Ralliaika

Loka- ja talviralliaika on klo 9-15, huhtiralli klo 6-13. Muihin mahdollisiin ralleihin määrätään aika erikseen.

4. Alue

Rallialue on LHLH:n toiminta-alue. Kukin joukkue voi aloittaa ja lopettaa itse valitsemassaan paikassa. Purkutilaisuudessa pitäisi kuitenkin olla viimeistään 15 minuuttia rallin päättymisen jälkeen.

Rallialueeseen mahdollisesti tehtävistä poikkeuksista ilmoitetaan kisaan etukäteen ilmoittautuneille.

5. Pinnojen laskeminen

Vähintään 2/3 joukkueesta pitää havaita ja tunnistaa sama lintulaji ennen kuin sen voi laskea pinnaksi (1/1, 2/2, 2/3, 3/4, 3/5). Kyseessä ei tarvitse olla sama yksilö. Sp-lajit ovat pinnakelpoisia kunnes poissulkeva laji on havaittu. Havainto on tehtävä rallialueelta ja määritys on tehtävä ralliaikana.

6. Havaintovälineet

Sallittuja ovat kiikarit, kaukoputki ja kamera. Kiellettyjä ovat soittimet, pillit ja vastaavat, lintuverkot ja muut pyyntivälineet. Ilman apuvälineitä saa matkia lintujen ääniä. Internetistä ja Lintutiedotuksen tekstiviesteistä saadun tiedon käyttö on sallittua.

7. Tiedotus rallin aikana

RK- ja ARK-lajit laitetaan yhdistyksen WhatsApp-rinkiin, mikäli joku joukkueen jäsen kuuluu siihen. Muilta henkilöiltä saa tavattaessa kysyä havaintoja. Havaintojen kysyminen ralliin osallistumattomilta henkilöiltä puhelimella, sähköpostilla tai muulla sen kaltaisella välineellä on kielletty.

8. Liikkuminen

Liikkuminen tapahtuu luontoa kunnioittaen sekä jokamiehenoikeutta ja yleisiä hyviä tapoja noudattaen. Moottoriveneen käyttö on kielletty.

9. Sijoitukset

Eniten lajeja havainnut joukkue voittaa rallin. Tasatilanteissa sijat ratkaisee viimeisen lajin havainnointiaika (kirjattava ylös).

Hyväksytty LHLH ry:n hallituksen kokouksessa 12.1.2020