Tapahtumat


HELMIKUUN LINTUILTA ke 28.2.

Brander-salissa Forssan Kehräämöllä (Wahreninkatu 4) klo 18 alkaen. Luontomuseon ulko-ovesta sisään.

Jouko Alhainen näyttää kuvia ja kertoo vuonna 1997 Siperiaan Taimyrin niemimaalle tekemästään lintumatkasta.

Lintuilta toteutetaan yhteistyössä Forssan luontomuseon kanssa. Lintuiltaan ovat tervetulleita muutkin kuin yhdistyksen jäsenet.


LINTUKÄVELY la 2.3.

Lähtö Forssan kirjaston pihasta kello 10. Kävellään rauhallisesti jokivartta puhdistamolle ja toista puolta takaisin (n. 2,5 km). Matkalla tarkkaillaan lintuja lintuoppaiden johdolla. Voit ottaa mukaan kiikarit, mutta ilmankin pärjää.

Lintukävelyn jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua Forssan luontomuseoon maksutta.


MAALISKUUN LINTUILTA JA KEVÄTKOKOUS ti 19.3. HUOM! MUUTTUNUT PÄIVÄ! (ent. ke 20.3)

Brander-salissa Forssan Kehräämöllä (Wahreninkatu 4) klo 18 alkaen. Luontomuseon ulko-ovesta sisään.

Kevätkokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat. Ne löytyvät sivulta YHDISTYS -> Säännöt.

Varsinaisessa lintuillassa pidetään huhtikuussa käyttöön otettavan uuden Tiiran lyhyt esittely.

Sen jälkeen LHLH:n lintuatlasvastaava Stina Pohjankorpi pitää tilannekatsauksen yhdistyksemme atlastilanteesta.


Lintuilta toteutetaan yhteistyössä Forssan luontomuseon kanssa. Kokous (n. 30 min) on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, mutta sen jälkeinen lintuilta on avoin kaikille siitä kiinnostuneille.


HUHTIKUUN LINTUILTA pe 12.4.

Kokoonnutaan Tammelassa Pehkijärven lintutornilla ja katsellaan järven keväistä elämää. Tornissa on kokeneita lintuharrastajia, jotka opastavat lintujen määrityksessä. Tornin vieressä on laavu, joten mukaan voi ottaa makkaraa paistettavaksi. Aloitus klo 17. Joskus polku tornille on keväisin märkä ja kurainen eli saappaat saattavat olla hyvät jalassa. Lintuiltaan ovat tervetulleita muutkin kuin yhdistyksen jäsenet.

Ajo-ohje:
Teurontieltä käännytään Loukkuhuhdan tielle. Seuraa lintutorni-opasteita. Autot tulee jättää Loukkuhuhtaan maalaistalon pihaan ja jatkaa matkaa kävellen talon takaa lähtevää polkua pitkin rantaan. Matka on muutama sata metriä. Kartta.


HUHTIRALLI URJALASSA la 20.4.

Huhtiralli kisataan Urjalan kunnan alueella klo 6–13. Kokoa joukkue tai kisaa yksin. Ralliin ilmoittaudutaan viimeistään edellisenä päivänä keskustelupalstalla olevaan ilmoittautumisketjuun. Rallin purkutavasta tiedotetaan myöhemmin.

Rallisäännöt löytyvät sivulta KISAT -> pinnarallisäännöt. Kisaan voi tulostaa mukaan lajilomakkeen sivulta HAVAINNOT-> tulostettavia lajilistoja.

BirdLife Suomen vuosien 2024–27 strategian yksi painopistealueista on ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuminen. Jäsenyhdistyksenä pyrimme toiminnassamme toteuttamaan strategian tavoitteita. LHLH:n hallitus on siksi päättänyt ohjata rallia ekologisempaan suuntaan seuraavalla säännöllä: Jokaiselta moottoriajoneuvolla ajetulta 50 kilometriltä vähennetään lajimäärästä yksi piste. Toisin sanoen, jos joukkue ajaa rallissa 54 km, heiltä vähennetään yksi piste. 103 kilometrin matka vähentää kaksi pistettä jne. Kilometrien lasku alkaa rallin alkaessa ja päättyy, kun joukkue lopettaa rallin. Tätä kokeillaan ensimmäistä kertaa huhtirallissa. Kokemusten jälkeen päätetään jatkosta.

Ralli on avoin kaikille. Ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.