Keskustelu

Emilie Suominen Kaukoputkea lainaan/vuokralle Forssan seudulla?8.6.2023 12.08
Heips, Aloitin juuri kesätyöt Forssassa ja kävin heti tieten toteamassa Salmistonmäen tornilla, että omissa kiikareissa ei riitä potku Loimalammin lintujen tarkempaan syyniin.

Olisiko kellään lähiseidulla kaukoputkea lainaan/vuokralle? Lähden kyllä myös mielellään jonkun kaukoputken omistavan mukaan linturekelle, jos paikallisilla on opasintoa.

Yt.Emilie Suominen, eläinlääketieteen kandidaatti

AnnikaRe: Kaukoputkea lainaan/vuokralle Forssan seudulla?9.6.2023 22.34
Lounais-Hämeen Lintuharrastajilla on kaukoputki, mutta se on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenten käyttöön.

Jos jossain lintupaikassa on jotain katsomisen arvoista, siellä usein onkin joku putken kanssa. Taitaa olla tällä hetkellä aika hiljaista.

Kauko SippoRe: Kaukoputkea lainaan/vuokralle Forssan seudulla?10.6.2023 12.36
Kaukoputki on helposti yli 4000 euron arvoinen. Omistajat ovat tietenkin tarkkoja kalliista optiikastaan. Eikä niitä koskaan lainailla. Jonkun erikoisemman lajin ilmestyttyä kuvakenttään, on silti tapana antaa paikalla olijoitten kurkata. Paikallisilla lintuharrastajilla on tietenkin intoa opastukseen, mutta retket ovat sen verran spontaaneja, että niistä ei riitä kerrottavaa etukäteen. Ylivoimaisesti suurin osa lintuhavainnoista tehdään kiikarilla ja korvilla. Silti joku voisi joskus kertoa etukäteen oleskelustaan hyvällä lintupaikalla. Ihan vaikka jäsenhankintamielessä ja auttaakseen Emilietä sekä hienosta harrastuksesta kiinnostuneitaja; vaikkapa 100 lajia -keräilijöitä.

OskariRe: Kaukoputkea lainaan/vuokralle Forssan seudulla?21.6.2023 8.32
Vaikkei tämä vastaus auta itse kysyjää, niin kyllä 1000-1500 euron tasossakin saa suht kelvollisia putkia ja paketteja, joissa kaikki jalustaa myöten. Itsellänikin ollut parikyt vuotta jo 1000? Kowan putki, kiinteällä okulaarilla. Eli silloin tällöin kaipaa enempi suurennosta kuin 32x.

Kannattaa toki käydä liikkeessä tutustumassa eri versioihin.

Vanhoja putkia, ihan kelvollisia löytyy monilta harrastajilta ja välillä myyvätkin..

Toki helpointa lienee liittyä yhdistykseen, jos yhdistyksen putki on vielä kunnossa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: