Keskustelu

StinaLuomuksen ja BirdLife Suomen atlasretki Lappiin 24.6.?7.7.20241.3.2024 17.14
Järripeipot, lirot ja kuukkelit kutsuvat!

Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus järjestää yhteistyössä BirdLife Suomen kanssa atlasretken Lappiin kesällä 2024: https://lintuatlas.fi/lapin-atlasretki/

Tarjolla on erinomainen mahdollisuus päästä Lapin retkelle ja edistää Suomen neljättä lintuatlasta pohjoisilla vähän retkeillyillä alueilla. Kyseessä ei ole opastettu linturetki, vaan järjestetty yhteinen maastotyöreissu. Oletko miettinyt Lapissa atlastelua, mutta et ole rohjennut yksin lähteä? Tässä on tilaisuutesi!

Retki on jaettu kahteen viikon pituiseen osaan. Voit osallistua joko toiseen tai molempiin osiin. Retken ensimmäisellä osalla retkeillään Itä-Lapissa Savukoskella ja Sodankylässä. Retken toisella osalla retkeillään Länsi-Lapissa Kittilässä.

Osallistujilta odotamme perustuntemusta pesimälinnuista ja niiden äänistä. Määrittäjämestari ei tarvitse olla. Osallistujan on osattava ilmoittaa atlashavaintoja, jotta maastoaikaa ei mene harjoitteluun. Neuvomme ja opastamme atlasasioissa ennen retkeä ja tarvittaessa retken aikana. Retkellä tarvitaan myös fyysistä kuntoa sekä maastossa liikkumisen perustaitoja. Jos et voi talsia maastossa, mutta sinulla on auto, voit toimia kuskina muille ja tarkistaa esimerkiksi järvikohteita.

Osallistujat maksavat itse matkakulunsa sekä omat ruokailunsa. Luomus maksaa majoitukset retken aikana. Oman auton käytöstä retken aikana maksetaan kertakorvaus polttoainekulujen kattamiseksi.

Retkellä majoitutaan 4 hengen lomamökeissä tai 2 hengen huoneissa. Ruokailut hoidetaan lähtökohtaisesti itse kokkaamalla majoituksissa. Retkellä liikutaan kimppakyydeillä osallistujien henkilöautoilla. Osallistujat jaetaan maastotöitä varten työpareihin.

Vastuusyistä retkelle otetaan lähtökohtaisesti täysi-ikäisiä henkilöitä. Alaikäisellä on oltava huoltajan suostumus (16?17-vuotias osallistuja) tai huoltaja mukanaan (alle 16-vuotias).

Mikäli haluat kysyä lisätietoja, ole empimättä yhteydessä atlaskoordinaattoreihin.
lintuatlas@luomus.fi, Heidi Björklund p. 050 4785523, Aapo Salmela p. 050 5117376

Ilmoittautuminen retkelle viimeistään 25.3.2024 oheisen ilmoittautumislinkin kautta:
https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/wuqyuokmapayt

Stina PohjankorpiLapin kesän atlasretken viimeinen ilmoitttautumispäivä on 25.3.6.3.2024 9.57
Ilmoittautuminen retkelle viimeistään 25.3.2024 oheisen ilmoittautumislinkin kautta: https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/wuqyuokmapaytVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: