Keskustelu

Wille-PekkaTerveisiä edustajiston kevätkokouksesta25.3.2024 10.28
BirdLife Suomen edustajiston kevätkokousviikonloppu pidettiin Vaasassa 23.-24.3. Lauantaina juhlittiin 100-vuotiasta Ostrobothnia Australista, joka on yksi Suomen vanhimmista lintu- ja luontoharrastusyhdistyksistä. Kyseisessä tilaisuudessa myönnettiin BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki Ralf Wistbackalle, huomionosoituksena vuosikymmeniä jatkuneesta aktiivsesta työstä linnustonsuojelun ja -tutkimuksen hyväksi.

Sunnuntain edustajiston kokoukseen osallistui yhdistyksemme edustajista puolet, allekirjoittaneen ollessa läsnä paikan päällä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi esiteltiin vuosille 2024-2027 laaditun strategian tavoitteita ja pohdittiin paikallisyhdistysten mahdollisia toimia niiden saavuttamiseksi. Lisäksi toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa esitteli Tiira 2 -hankkeen tämänhetkisen tilanteen. Tiira 2 on tarkoitus julkaista noin viikon päästä 2.4., mikäli tarvittavat korjaukset ehditään tehdä siihen mennessä. Hankkeeseen käytettyjen resurssien määrä suhteessa edistymiseen on ollut keskustelunaiheena jo pitkään, ja oli sitä edelleen myös sunnuntain kokouksessa.

Vuoden 2024 lintuyhdistykseksi valittiin Etelä-Karjalan lintutieteellinen yhdistys ry. EKLY on muun muassa tehnyt esimerkillistä työtä heinäkurpan esiintymisen selvittämisessä ja suojelun edistämisessä alueellaan, sekä järjestänyt runsaasti yleisöretkiä ja onnistunut kasvattamaan tasaisesti jäsenmääräänsä viime vuosina.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: