Lokaralli Ypäjällä 1.10.2022

02.10.2022

Kilpailuun oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut viisi joukkuetta:

Pekka Virtasen joukkue Ypäjältä: Pekka Virtanen

Team Markot: Marko Järvenpää ja Marko Virkki

Vesa, Heikki, Juha ja Lauri: Vesa Toivonen, Heikki Niininen, Juha Oravainen ja Lauri Kankuri

Team Paimio: Matti Eloranta ja Tapani Numminen

Maili ja Asko: Maili Sillanpää ja Asko Vainio

Vaikka kisa-alueena toimikin valtakunnan tunnetuin kauramoottoripitäjä Ypäjä, kaikki joukkueet olivat liikkeellä fossiilienergian voimalla.

Kisa käynnistyi vesisateessa ja vettä ripotteli ajoittain aina iltapäivän kynnykselle saakka. Ilma pysyi viileänä ja aurinko piilossa lähes koko rallin ajan joskin loppupuolella pilviverhoon ilmaantui sen verran rakoa, että lintuja päästiin tarkkailemaan komeassa myötävalossakin. Koska aurinko ei juurikaan ehtinyt lämmittää sen paremmin maata kuin ilmaakaan, lämpöväreily ei näkyvyyttä haitannut.

Kovan luokan rariteetit jäivät havaitsematta ja kuten odotettua, vesilintujakaan ei juuri löytynyt. Muutama pikkumukava laji kuten kirjosiipikäpylintu ja myöhäinen ruskosuohaukka kuitenkin päätyi listalle. Osittain etelän suunnasta vienosti puhaltaneen tuulen ansiosta juuri minkäänlaista muuttoa ei havaittu. Valtaosa joukkueista tuntui valinneen staattisen strategian ja parhaimmillaan Lavansuon alueella staijaili samanaikaisesti neljä joukkuetta.

Ensimmäisen kerran koronarajoitusten jälkeen järjestettiin myös ihan oikea purkutilaisuus. Pekka järjesti tätä varten tilat Ypäjän Musiikkiteatterilta. Tilaisuus alkoi haasteellisesti, sillä kahvin keittäminen ei ottanut onnistuakseen: märkiä poroja levisi pöydille ja lattioille, koska keittimien osat eivät tahtoneet löytää tietään oikeisiin paikkoihin. Läsnäolijat oppivat joitain kokonaan uusia voimasanoja, kun Pekka kertoi mielipiteensä asioiden sujuvuudesta.

Pienistä hidasteista huolimatta listat ja joukkueet saatiin järjestykseen. Tilaisuuden päätteeksi Pekka esitteli teatterin tilat ja tutuiksi tulivat niin puvusto, pukeutumistilat kuin näyttämökin. Pekalle suuret kiitokset purkutilaisuuden ja esittelyn järjestelyistä.

Kisassa havaittiin kaikkiaan 58 lajia: fasaani, harakka, harmaalokki, harmaapäätikka, hemppo, hiirihaukka, hippiäinen, isolepinkäinen, järripeippo, kanahaukka, kapustarinta, keltasirkku, kesykyyhky, kirjosiipikäpylintu, kiuru, korppi, kottarainen, kulorastas, kurki, kuusitiainen, käpytikka, laulujoutsen, merikotka, mustarastas, naakka niittykirvinen, nuolihaukka, närhi, pajusirkku, palokärki, peippo, peukaloinen, pikkukäpylintu, pikkuvarpunen, punakylkirastas, punarinta, punatulkku, ruskosuohaukka, räkättirastas, sepelkyyhky, sinisorsa, sinisuohaukka, sinitiainen, talitiainen, teeri, telkkä, tikli, tuulihaukka, töyhtöhyyppä, töyhtötiainen, urpiainen, uuttukyyhky, varis, varpunen, varpushaukka, viherpeippo, vihervarpunen ja västäräkki.

 

Tulokset:

1. Team Markot: 45

2. Team Paimio: 40

3. Maili ja Asko: 37

4. Vesa, Heikki, Juha ja Lauri: 35

5. Pekka Virtasen joukkue Ypäjältä: 31

 

Pekka Virtasen joukkue Ypäjältä vietti aamupäivän postimerkkinäyttelyssä ja otti kisaan osaa vain noin kolmen tunnin ajan, joten se oli kisan tehokkain joukkue.

sinisuoypajaralli.jpg

Rallin aikana nähtiin useampia sinisuohaukkoja. Kuvan lintu havaittiin Hyrsynkulmalla.

Teksti: Marko Virkki
Kuva: Marko Järvenpää

06.01.2024Loppiaisralli 6.1.2024
27.11.2023Pikkujoulut Jokioisilla 24.11.2023
10.11.2023Syyskokous 9.11.2023
01.10.2023Lokaralli Jokioisilla 1.10.
05.08.2023Kesätapaaminen
06.05.2023Tornien Taisto 2023
22.04.2023Huhtiralli
14.04.2023Huhtikuun lintuilta
26.03.2023Vuosikokous ja maaliskuun lintuilta 23.3.
17.02.2023Helmikuun lintuilta 15.2.

Siirry arkistoon »